Hvordan lage kavas? (Fermentert rødbete)

Hvordan lage kavas? (Fermentert rødbete)

Beskrivelse

Denne fermenteringen er spesielt populær i Øst-Europa. Det finnes flere forskjellige type oppskrifter blant annet der en bruker brød.

Vær obs på å ikke bruke for mye rødbeter da det kan bli veldig sterk smak. Fyller du krukken halvveis opp med rødbeter og resten med vann blir den perfekt.

Oppskrift

  • 1 stor rødbete eller 2 små (nok til og fylle en flaske eller krukke på 0,7 liter)
  • 1 ingefær på størrelse med 1 tommel
  • 1 fedd hvit løk (valgfritt)
  • litt chilie (valgfritt)
  • 2-3% salt 

Slik gjør du

  • Finn frem en kjøkkenvekt og mål vekten til glasskrukken du skal bruke til fermenteringen. 
  • Kutt opp alle grønnsakene å ha de over i en glasskrukke sammen med vann fylt til toppen.
  • Mål vekten slik at du kan regne ut salt mengden. Salt mengden skal være 2-3% av totalvekten av fermenteringen minus glasskrukken, selvfølgelig. Personlig går jeg alltid for 2% og har aldri hatt noe problem med det.
  • La den stå på kjøkkenbenken med et håndkle over i 3-5 dager (sterkere desto lengre du lar den stå)
  • Sil ut de faste ingrediensene slik at du bare har igjen væsken.
  • Tips: I utgangspunktet er det bare væsken vi er ute etter i denne fermenteringen, men jeg liker å ta ut rødbetene og bruke de i diverse salater. 
  • BONUS tips: Denne metoden kan du bruke til å fermentere omtrent hva som helst av grønnsaker. 
DEL

Gratis nyhetsbrev 

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.