Endring av vaner – Hvordan skal du klare å forandre deg?

Endring av vaner – Hvordan skal du klare å forandre deg?

«Hvis du ikke forandrer den retningen du går i, vil du havne der du har satt kursen» – Confucius

Hvem er den viktigste personen i livet ditt? DEG! Hvorfor har du aldri tid til å ta vare på deg selv?

«You can get better og you can get bitter» 

Den viktigste dagen i livet ditt

Dagen i dag er den eneste tiden du kan gjøre noe med. Det som skjedde for ett sekund siden har skjedd,det kan du ikke gjøre noe med nå. Det som skjer om ett sekund vet du ikke noe sikkert om og det eneste du har er øyeblikket så bruk det godt. 

Hva bestemmer vår atferd? 


Vi har det bevisste og det underbevisste.

Hva er det bevisste?

Det er her tankene dine er. Din frie vilje og det er her du legger grunnlaget for å oppnå forandringer du ønsker. Husk at ingen kan påtvinge deg tanker mot din egen vilje. De tankene du velger i hodet ditt er avgjørende for de resultatene du oppnår i livet ditt. Det vil si at dine følelser er skapt av bevisstheten eller oppstått på bakgrunn av en utvendig kilde som du syntes er ok.

Hva med det underbevisste?

Ditt handlingsmønster  er et resultat av ideer som gjennom påvirkning eller repetisjon har festet seg i det underbevisste. Her er det å pusse tennene om kvelden et godt eksempel. Dette er noe du bare gjør uten å tenke over det. Eller hvis du kjører bil må sjelden tenke at nå skal du ta på deg setebeltet eller skifte gir. Dette bare skjer på automatikk. Hvis du sender en tanke nok ganger til det underbevisste, blir det til slutt en vane. Vaner er ideer som har festet seg i det underbevisste og som derfor styrer våre handlinger. Det underbevisste uttrykker seg gjennom følelser og handlinger. 

En liten oversikt 

Bevisste
– Tankene dine
– Tanker du velger
– Din frie vilje
– Skaper følelser

Underbevisste
– Ditt handlingsmønster
– Vaner styrer våre handlinger
– Lagrer hva det bevisste aksepterer
– Ser ikke forskjell på fantasi og virkelighet.

Hva med dine holdninger ? 

En bekymring er bortkastet tid og energi. Hvis du ønsker å være lykkelig bør du heve deg over anerkjennelse fra andre. Det betyr ganske lite hva andre syntes om deg. Du må fokusere på deg selv, altså hvis du blir bedre blir livet bedre og ingenting blir bedre før du selv blir det.

Det er fint å eie mange fine ting, men det kreves mer enn ting for å gjøre deg lykkelig. Det å ha det gøy er noe du bør ha som en livsstil, ikke noe du bare har fra tid til annen. Alt du opplever i livet ditt er en lærepenge og så lenge du fornekter lærepengen betyr det at den vi bli repetert helt til leksen er lært.

Jeg husker at jeg leste i boken til Steve Jobs, grunnleggeren av Appe og at han hver morgen pleide å stille seg dette spørsmålet «Hvis i dag var min siste dag i livet, ville jeg gjort det jeg har planer om å gjøre i dag? Hvis svaret er nei for mange dager på rad vet jeg at jeg må endre på noe»

Livet er for kort til å kaste det bort foran tv’en og ingenting har noe å si i det lange løpe, så det er ingen grunn til å bekymre seg. Livet er ganske enkelt, men vi er flinke til å komplisere det. Resultatene dine er din egen feil, så hvis du ønsker å gå ned i vekt eller tjene mer penger er det hva du gjør som er avgjørende for å oppnå et godt resultat. Det er et valg å være sunn eller rik. Man kan forandre seg, men bare når man ønsker det og aldri når du ikke ønsker det. Hvis du klager og ikke tar ansvar vil dette drepe sjansene dine til å lykkes. Et resultat lyger aldri og folk flest er late og trenger å få rumpen opp av sofaen og gjøre noe med tilværelsen. Selv om det noen ganger kan ta lang tid, så kommer belønningen til slutt. Det er ingen vits å ha skyldfølelse.

Så hvordan kan man påvirke det underbevisste?


Det bevisste påvirker det underbevisste. Det skaper en vibrasjon som fører til en handling og handlingen skaper en reaksjon som gir dine resultater. Hvis du vil ha det annerledes enn du har det i dag må du være villig og i stand til å forandre på de tingene du gjør i dag.

Betydning av ditt selvbildet

Du kan ikke bestemme deg for å forandre resultatene dine. Resultatene er en konsekvens av dine handlinger og handlingene dine styres av selvbildet ditt. Derfor kan du ikke forandre din adferd uten å endre ditt selvbildet.

De fleste har et slags superego. Dette er en underbevisst stemme som snakker til oss hele tiden og forteller oss hva vi kan og ikke kan gjøre. Disse er ofte negative og begrenser oss i å gjøre ting vi faktisk burde og det styrer oss ofte mot det komfortable. Hvis du har prøvd å gå utenfor din komfortsone har du sikkert merket at denne stemmen gjør alt den kan for å stoppe oss. Den forsterker følelsen av tvil, mangler og verdiløshet. 

Hva med fantasien vår?

Fantasier er uten forankring i virkeligheten og realiteten. Alle store endringer eller fremskritt starter med fantasien din. La oss si at du har en person du ser opp til og at du gjerne kunne ønske å være slik som han eller henne. Lag deg en liste og velg ut de aspektene ved deres liv som du gjerne ville hatt. Ikke vurder om det er mulig.

DU MÅ ALDRI SI, JEG KAN IKKE!


Hjemmelekse

Bruk 5 minutter og skriv ned hva som er din fantasi. Hvis det er å endre på livet ditt, så skriv ned hvordan dette livet ser ut i presens. Du skal beskrive situasjonen som om den er virkelig.

Hva er vi i stand til å endre?

Du er i stand til det du bestemmer deg for. Det er ingen som kan si med sikkerhet hvilken kapasitet DU har. For mennesker er ingenting umulig og husk at alle store drømmer ofte starter med en fantasi.

Det store spørsmålet er om du er villig til å endre deg? Er du villig til å ta konsekvensene av dine valg? Om det er å investere i en utdannelse, flytte til et nytt sted hvis det er nødvendig, fortsette selv om du mislykkes i starten, forlikte deg 100% til å leve slik du ønsker og tåle fordømmelse og latterliggjøring.

Hvis svaret er ja er du på vei til å gjøre virkelighet av dine drømmer. Når du har svart ja på disse spørsmålene har du gjort fantasien om til teori. Det som står igjen er å forandre teorien til noe som faktisk skjer i livet ditt.

Forandringen

Gå gjennom alle aspekter i livet ditt og se på hva som kan forbedres for å oppnå dine mål og skriv dem ned på et ark og legg til en tidsfrist på når målet skal være nådd. Begynn å gjennomføre disse forandringene. Det kan være personlig fremtreden, ditt sosiale liv, personlig utvikling, helse, arbeidsvaner, holdninger eller administrasjon av tiden din.

Nøkkel til å lære er gjentagelse. Hver gang du leser eller hører om et spesifikt tema, hører du noe nytt. For å gjøre en forandring til virkelighet må budskapet gjentas så mange ganger at det brennes inn i bevisstheten og forandrer selvbildet. 

Repetisjon er nøkkelen til læring og forandring. For en måned siden bestemte jeg meg for å begynne å ta kalde dusjer. Dette på grunn av de helsemessige fordelene, men mer om det i et annet innlegg. Jeg startet og gjorde det de to første gangen jeg dusjet, det var smertefullt og kaldt. Etter dette så stoppet jeg å gjøre det.

Det gikk så noen uker og jeg tenkte hvorfor sluttet jeg med det jeg hadde bestemt meg for? Jo, fordi å dusje i iskaldt vann er noe hjernen din ikke har lyst til og du må ut av komfortsonen din.

Så jeg bestemte meg for å prøve igjen og lage en regel om at hver gang jeg dusjer skal halvparten av tiden være i kaldt vann. De siste to ukene har jeg klart det og det begynner å bli en vane. Men jeg må fortsatt tvinge til å gjøre det, før det til slutt blir noe jeg bare gjør uten å tenke over det.

Hvordan oppnår man suksess?

Suksess forutsetter tre elementer.

1.Gjør ditt beste i enhver situasjon

2. Personlig vekst
3. Lykke og glede

Alle disse tre må være tilstede for at du skal oppnå suksess. 

Sett deg et mål

Vi setter oss mål for å vokse som mennesker. Derfor må vi sette oss «hårete mål» som betyr at det vi kan, og tror vi kan, ikke er nok. Sett deg ned å skriv ned 50 ting du DRØMMER OM Å OPPNÅ de neste 10 årene. Sett en tidsangivelse ved siden av som forteller når du skal oppnå dette. 1,3,5 eller 10 år. Husk at du ikke skal vurdere om du kan gjøre disse tingene.

Et eksempel på dette kan være at du hver morgen starter med å gjøre følgende :
– Sett av litt tid for deg selv. 5 minutter
– Ha en notisbok og en penn

 • Skriv ned de 15 viktigste ønskene og målene dine akkurat nå. 
 • De skal dekke alle sider av livet ditt – fysisk,psykisk,materielt og intellektuelt. 
 • Skriv det som om du allerede har oppnådd det – det vil si i presens.

  Du er nødt til å ta avgjørelser

  Effektive og riktige avgjørelser er nødvendig for å oppnå det du vil. Ubesluttsomhet skaper interne konflikter som kan føre til mentalt og emosjonelt kaos. Alle er utsatt for ambivalens, altså motsatte følelser når spørsmål dukker opp. Skal – skal ikke; si det – ikke si det.

  Du må forplikte deg til å gjennomføre det du har bestemt deg for. Du må derfor være helt sikker på at du ønsker dette. Sett deg en tidsfrist, hvis ikke er det bare et ønske. Lag deg en forpliktende avtale.HUSK DETTE


Mennesker gjør ikke motstand mot forandringer når det er deres eget valg. Vi gjør motstand mot å bli forandret og du har det som du har det, fordi du gjør det du gjør. Fortsetter du på samme måte vil du fortsatt ha det som du har det.

En klok mann ved navn Jim Rohn har mange gode sitater som passer fint inn her. 

 • Ikke ønsk at det var lettere, ønsk at du var flinkere.
 • Ikke ønsk færre problemer, ønsk bedre ferdigheter
 • Ikke ønsk mindre utfordringer, ønsk mer visdom

  Hvis du ønsket å vokse ikke søk etter lettvinte løsninger, da vil du ikke vokse. Hold deg til folk og steder hvor forventningene og kravene til resultater er høyere. Det er ofte to grunner til at vi forandrer oss – inspirasjon eller desperasjon.

  Suksess er hva du tiltrekker deg på grunn av den personen du er blitt. 


Vi avslutter selvsagt med Gandhi

Ditt trosmønster blir dine tanker – Dine tanker blir dine ord – Dine ord blir dine handlinger – Dine handlinger blir dine vaner – Dine vaner blir dine verdier – Dine verdier blir din skjebne. 

DEL

Gratis nyhetsbrev 

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.